Buitenland

Terrorist Luik liet schoonmaakster leven omdat ze meedoet aan de ramadan

30-05-2018 16:17

Terrorist Benjamin Herman die dinsdag een aanslag pleegde in Luik liet de schoonmaakster die hij korte tijd gijzelde leven omdat ze moslima is en meedoet aan de ramadan. Dat meldt VRT NWS.

Lees ook – Belgisch OM: Aanslag Luik is terroristische daad

Benjamin Herman stelde de vrouw twee vragen: “Ben je moslim?” en “Doe je mee aan de ramadan?” Toen Darifa op beide vragen “ja” antwoordde, verzekerde de schutter haar dat ze zich geen zorgen moest maken. “Hij zei mij dat ik me geen zorgen moest maken, dat hij mij niets zou aandoen.”

Daarna probeerde de vrouw op hem in te praten. “Ik zei hem dat hij niet op de juiste plaats was, dat het hier een school was en dat er heel veel kinderen aanwezig waren.” Vervolgens probeerde ze met enkele gebaren leerkrachten die in de tuin waren, te waarschuwen voor het gevaar. “Ik probeerde aan de leerkrachten buiten op de speelplaats duidelijk te maken dat ze moesten vertrekken, maar ik denk niet dat ze dat begrepen hebben.”

Daarop richt Benjamin Herman zijn wapen richting speelplaats. “Ik ben toen beginnen huilen”, vertelt Darifa. “Hij zei dat ik moest stoppen met wenen, dat ik moest denken aan mijn Palestijnse en Syrische broers en zussen.” Opnieuw liet de schutter weten dat er maar haar niets zou gebeuren.

Kijk ook

Video: the moment jihadist islamist terrorist in Liege, Belgium is killed by Belgian police

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens