Doneer aan TPO
 

Twee illegalen faken slachtofferschap Grenfell Tower-brand, strijken voor 140.000 euro aan hulp op

Jamaicanen woonden onder andere 3/4 jaar op kosten gemeenschap in hotel, kregen creditcard van gemeente

Door: , 22:05, 30 mei 2018

Jamaicanen woonden onder andere 3/4 jaar op kosten gemeenschap in hotel, kregen creditcard van gemeente

Twee illegale immigranten hebben voor de rechtbank in Londen toegegeven dat ze omgerekend ruim 140.000 euro aan onkosten vergoed hebben gekregen door zich voor te doen als slachtoffers van de rampzalige brand in de Londense Grenfell Tower. De twee, beiden 51, woonden onder andere ongeveer driekwart jaar op kosten van de gemeenschap in een hotel in de wijk Kensington, meldde de BBC.

Het gaat om twee Jamaicanen die al zestien jaar illegaal in Groot-Brittannië verblijven. Ze beweerden dat ze in een verwoeste flat op de negentiende etage woonden. Behalve de hotelkamers, kregen zij ook een creditcard van de lokale overheid waar zij duizenden euro’s mee uitgaven. Kennelijk ontdekte iemand dat ze een verkeerde etage hadden opgegeven en kwam het bedrog aan het licht. De twee krijgen op 13 juni hun straf te horen.

Door de brand in de torenflat kwamen in juni vorig jaar zeker 71 mensen om.

Eerder werd een man veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf die had beweerd dat zijn vrouw en zoon waren omgekomen in het vuur in de Londense wolkenkrabber. Hij had ongeveer 11.300 euro aan hulpgelden gekregen voor zijn onterechte claim.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace