TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kroatische politie schiet op busje propvol met migranten, zeker twee gewonde kinderen

Busje negeerde stoptekens, reed door wegversperring

Zeker twee kinderen zijn gewond geraakt toen de Kroatische politie het vuur opende op een busje met migranten. De bestuurder van het voertuig weigerde te stoppen, bericht nieuwssite index.hr.

Agenten hadden tevergeefs geprobeerd de bestuurder tot stoppen te bewegen. Ze openden het vuur toen de wagen door een wegversperring reed in de buurt van Srb, vlakbij de grens met Bosnië en Herzegovina. Kort daarop stopte het busje. De chauffeur stapte uit en vluchtte een bos in.

Politiemensen ontdekten 29 migranten in het voertuig. Twee kinderen waren gewond, maar hun toestand is vermoedelijk niet levensbedreigend. Het is nog onduidelijk wat de herkomst is van de inzittenden van het busje, dat mogelijk illegaal de grens is overgestoken.

Eerder deze maand vond een vergelijkbaar incident plaats in België. Daar overleed een peuter nadat de politie tijdens een achtervolging had geschoten op een busje vol migranten.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.