TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Duitse rechter: Neonazi-festival ‘Rock tegen vreemdelingen’ mag toch doorgaan

Autoriteiten maakten bezwaar vanwege zeldzame vogelsoorten op het terrein

De rechtbank in de Duitse stad Meiningen heeft het verbod op het rechts-extremistisch rockfestival ‘Rock tegen vreemdelingen‘ opgeheven. Het district Hildburghausen had het festival in Themar (8-9 juni) verboden omdat zeldzame vogelsoorten op en rond het terrein hun jongen grootbrengen. De rechtbank achtte het verbod ongeldig, omdat er onvoldoende bewijs is dat het festival de natuurbeschermingswetten overtreedt. Er kan nog beroep worden aangetekend tegen die beslissing.

‘Rock tegen vreemdelingen’ geldt als het grootste rechts-extremistische rockfestival van Duitsland. Vorig jaar trok het evenement zo’n 6000 bezoekers uit heel Europa. Bands en bezoekers brachten de Hitlergroet, riepen nazileuzen en speelden muziek die wordt geassocieerd met het naziregime.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.