TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Betuttelwatch: de overheid moet ook ‘verslavende games’ gaan verbieden

Zwarte Piet, roken, drinken, open haard, BBQ, tuintegels, aardgas, CV-ketel, populisme stemmen, anders denken, games

Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren. Dat bepleit Jan Willem Poot, oprichter van een van de bekendste ggz-instellingen voor jongeren met een verslaving in het AD. “We moeten de ‘nix18-campagne’ uitbreiden.”

Het gaat Poot van Yes We Can Clinics dan vooral om de virtuele wereldgames waarin jongeren een rol aannemen en gestimuleerd worden zo lang mogelijk door te spelen, de ‘massively multiplayer online role playing games’ (MMORPG’s). Daar horen World of Warcraft en League of Legends bij. “Jongeren worden daar zo ingezogen dat ze het contact met de echte wereld verliezen.”

Poot noemt dit soort games net zo gevaarlijk als drank of drugs. “Net als jongeren in verdovende middelen vluchten, vluchten ze ook in games. Sommige gameverslaafde jongeren kunnen op den duur niet meer normaal sociaal functioneren.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.