Buitenland

Israël start onderzoek naar neerschieten Palestijnse verpleegster

02-06-2018 16:19

De Israëlische strijdkrachten zijn een onderzoek begonnen naar de dood van de jonge Palestijnse verpleegkundige Razan al-Najjar . De 21-jarige vrijwilligster overleed volgens getuigen nadat ze onder vuur was genomen bij het hek aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Ze probeerde toen naar verluidt een gewonde te bereiken.

De dood van de vrouw leidde tot veel commotie. Duizenden mensen kwamen zaterdag af op haar begrafenis in de Gazastrook. De verpleegster was voor zover bekend de 119e persoon die om het leven kwam sinds het begin van de grootschalige protesten in de enclave op 30 maart. Eén getuige zei dat de vrouw een wit uniform droeg en haar handen in de lucht had gestoken toen ze werd doodgeschoten.

De Palestijnse autoriteiten stellen dat vrijdag ook tientallen Palestijnen gewond raakten bij de protesten aan de grens. Het Israëlische leger meldt dat zich daar ,,duizenden relschoppers” verzamelden. De strijdkrachten zeggen dat een Israëlisch legervoertuig onder vuur werd genomen. Ook zou een verdachte de grens zijn overgestoken om een explosief te plaatsen.

ANP