Binnenland

Moordenaar Anne Faber vervolgd voor mishandeling drie medewerkers Pieter Baan Centrum

06-06-2018 13:12

Michael Panhuis, de man die verdacht wordt van het doden en verkrachten van Anne Faber september vorig jaar, wordt ook vervolgd voor de mishandeling van drie medewerkers van het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij ter observatie was opgenomen. Dit incident gebeurde begin februari. Panhuis viel eerst ‘s middags een medewerker aan en ‘s avonds twee andere medewerkers.

Lees ook – Dossier Anne Faber

Tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht bleek dat er een aangifte lag van een ‘geweldsincident’ in het PBC, maar meer informatie werd toen niet gegeven. Inmiddels is duidelijk dat Panhuis ook voor de drie mishandelingen wordt vervolgd. Deze worden toegevoegd aan de zaak die komende maandag en dinsdag inhoudelijk wordt behandeld, laat het Openbaar Ministerie weten.

Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige studente werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden.

Panhuis zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

Panhuis kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die Panhuis tot zijn beschikking had.

Hij heeft zijn daden deels bekend. Panhuis zal aanwezig zijn bij de rechtszaak, heeft zijn advocaat laten weten. Tot nu toe was hij afwezig bij de pro-formazittingen.

ANP

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens