Doneer aan TPO
 

Minister stuurt levensgevaarlijke, gestoorde moordenaar op onschuldige burgers af, tegen alle adviezen in

Eén Anne Faber was duidelijk nog niet voldoende, sociaal experiment moet en zal doorgaan

Door: , 11:27, 07 juni 2018

Eén Anne Faber was duidelijk nog niet voldoende, sociaal experiment moet en zal doorgaan

De gestoorde en zeer gevaarlijke Pascal F, die in 2002 de studente Nadia van de Ven afslachtte door haar met een Uzi dood te schieten, mag binnenkort zonder begeleiding ‘resocialiseren’ buiten de tbs-kliniek. Zowel de rechter als het gerechtshof als psychiaters en deskundigen vinden dat het recidivegevaar veel te hoog is, maar minister Dekker van Rechtsbescherming stuurt dit gevaarlijke monster toch gewoon af op onschuldige en vogelvrije burgers, zo meldt de Telegraaf.

Het is nog volstrekt onduidelijk waarom de minister deze bizarre beslissing heeft genomen maar de nabestaanden van Nadia van de Ven, die wél allemaal levenslang hebben zonder kans op verlof of gratie, zijn totaal verbijsterd.

Pascal F. werd in 2005 tot 20 jaar cel en tbs veroordeeld. In de ‘rechtstaat’ Nederland betekent dit dat je slechts 13(!) jaar later alweer vrij bent uit de cel en ook alweer genoeg bent ‘behandeld’ om te mogen beginnen met ‘sociale integratie’.

Wat ‘sociale integratie’ in de praktijk betekent weet inmiddels iedereen: Michael Panhuis was op het moment dat hij Anne Faber op gruwelijke wijze verkrachte en afslachtte in de bossen van Den Dolder ook bezig met zijn ‘sociale integratie’.

 

Bijbehorend ANP-bericht:

De nabestaanden van de in 2002 vermoorde Nadia van de Ven zijn boos dat moordenaar Pascal F. zich binnenkort vrij buiten de tbs-kliniek mag bewegen. F. werd in 2005 veroordeeld tot twintig jaar en tbs voor de zogenoemde uzi-moord.

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft nu toestemming gegeven voor transmuraal verlof, waarbij F. ook buiten de kliniek kan wonen en behandeld kan worden. Dit leidt tot onbegrip bij de nabestaanden. “Hoe is het mogelijk dat hij zich straks nog vrijer buiten de kliniek mag begeven, terwijl zowel rechtbank als hof vinden dat zijn behandeling nog niet mag stoppen?”, zegt Nadia’s zus Lucinda.

In oktober schatte een rechter het recidivegevaar van F. nog hoog. Het ministerie van Justitie & Veiligheid, dat zich een half jaar daarvoor nog verzette tegen het verlof, blijkt ineens toch toestemming hiervoor te hebben gegeven.

Anp

 

 
Tags:
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace