Doneer aan TPO
 

Advocaten Michael Panhuis willen tbs voor hun ‘cliënt’, gaan proberen van moord ‘doodslag’ te maken

Deze levensgevaarlijke verkrachtende moordenaar moet immers zo snel mogelijk weer vrij op straat rondlopen

Door: , 16:05, 09 juni 2018

Deze levensgevaarlijke verkrachtende moordenaar moet immers zo snel mogelijk weer vrij op straat rondlopen

De advocaten van Michael Panhuis die wordt verdacht van de verkrachting van en moord op Anne Faber, gaan ervan uit dat hij daarvoor tbs opgelegd zal krijgen. “We gaan daar niet uitgebreid voor pleiten, maar sluiten het ook niet uit”, zegt raadsman Niels Dorrestein zaterdag naar aanleiding van een verhaal in het AD.

“Panhuis heeft zelf aangegeven te willen meewerken, om erachter te komen waarom hij zo heeft gehandeld”, aldus Dorrestein. Tbs wordt opgelegd aan daders met een psychiatrische stoornis; de behandeling stopt pas als de kans op terugval is verdwenen. Wanneer dat is, beslist de rechter. Er is geen maximumtermijn, zoals bij reguliere celstraf wel het geval is. Dat is de reden dat advocaten tbs vaak proberen te voorkomen voor hun cliënten.

Panhuis staat terecht voor moord. Maar Dorrestein en zijn collega Frank de Korte gaan kijken of dat kan worden veranderd in de minder zware aanklacht van doodslag. “Je wilt niet dat iemand voor iets zwaarders wordt veroordeeld dan wat hij heeft gedaan”, zegt Dorrestein. Het verschil tussen de twee aanklachten is de voorbedachte rade: was de dader van plan om zijn slachtoffer te doden of niet?

Maandag begint voor de rechtbank in Utrecht de strafzaak tegen Michael Panhuis.

Anp/Tpo

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace