TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Iraakse asielzoeker bekent moord op 14-jarig Duits meisje

Irakees vluchtte terug naar Irak

De Iraakse hoofdverdachte van de moord op de veertienjarige Susanna F. in Duitsland heeft volgens verscheidene media bekend. De twintigjarige verdachte, Ali Bashar, was als vluchteling naar Duitsland gekomen en vluchtte afgelopen week uit Duitsland naar Irak, omdat hij als moordverdachte in beeld kwam.

Lees ook – 14-jarig Duits meisje verkracht en vermoord door Iraakse asielzoeker

De man werd in de nacht van donderdag op vrijdag niet ver van de Turkse grens in een hotel in Zakho in het autonome Koerdische Noord-Irak opgepakt. Een hoge politieofficier zei daar dat Ali Bashar een bekentenis heeft afgelegd. Hij zou bevriend met Susanna zijn geweest, maar ruzie hebben gekregen. Toen ze de politie wilde bellen wurgde hij haar. Susanna verdween op 22 mei en haar lichaam is woensdag pas gevonden.

Ali Bashar komt naar verwachting zaterdagavond aan in Frankfurt. De moord heeft in Duitsland tot grote verontwaardiging geleid en ook tot politieke acties met het vluchtelingenbeleid als inzet. De komende dagen gaan diverse groepen de straat op in Mainz, de voormalige woonplaats van het slachtoffer.

Lees ook

Iraakse asielzoeker Ali B. verdacht van moord 14-jarig Duits meisje opgepakt

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.