TPOok!

 
Binnenland

Oud-imam Haselhoef omgekomen bij spookrijd-ongeluk op A16

Twee doden bij bizar ongeval op snelweg

Voormalig imam Abdullah Haselhoef (49) is om het leven gekomen bij het auto-ongeluk met een spookrijder op de A16 eerder vandaag. Dat meldt BN De Stem. Haselhoef werd in 2001 na de aanslag op de Twin Towers in New York bekend als spreekbuis van moslims in Nederland. Het is nog onduidelijk wie van de twee betrokkenen bij ongeval de spookrijder was.

De andere dode bij het ongeluk was een 27-jarige Litouwer. Volgens een goede vriend van Haselhoef zal de uitvaart al morgenmiddag zijn, in de Haagse Noeroel Islam-moskee.

Omstreden imam

De in Den Haag opgegroeide Surinamer verwierf landelijke bekendheid door zijn speech tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van 9/11. Daarbij waren onder anderen het Nederlandse kabinet, kroonprins Willem-Alexander en Máxima aanwezig. Ook verscheen hij regelmatig op tv. Later kwam hij in opspraak na een uitspraak over homoseksuelen en bleek dat hij zijn opleiding tot imam niet had afgemaakt.

In 2011 werd Haselhoef veroordeeld voor fraude met kinderopvangtoeslag en uitkeringsfraude.

(TPO/ANP)

 

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.