Doneer aan TPO
 

Oud-imam Haselhoef omgekomen bij spookrijd-ongeluk op A16

Twee doden bij bizar ongeval op snelweg

Door: , 20:00, 10 juni 2018

Twee doden bij bizar ongeval op snelweg

Voormalig imam Abdullah Haselhoef (49) is om het leven gekomen bij het auto-ongeluk met een spookrijder op de A16 eerder vandaag. Dat meldt BN De Stem. Haselhoef werd in 2001 na de aanslag op de Twin Towers in New York bekend als spreekbuis van moslims in Nederland. Het is nog onduidelijk wie van de twee betrokkenen bij ongeval de spookrijder was.

De andere dode bij het ongeluk was een 27-jarige Litouwer. Volgens een goede vriend van Haselhoef zal de uitvaart al morgenmiddag zijn, in de Haagse Noeroel Islam-moskee.

Omstreden imam

De in Den Haag opgegroeide Surinamer verwierf landelijke bekendheid door zijn speech tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van 9/11. Daarbij waren onder anderen het Nederlandse kabinet, kroonprins Willem-Alexander en Máxima aanwezig. Ook verscheen hij regelmatig op tv. Later kwam hij in opspraak na een uitspraak over homoseksuelen en bleek dat hij zijn opleiding tot imam niet had afgemaakt.

In 2011 werd Haselhoef veroordeeld voor fraude met kinderopvangtoeslag en uitkeringsfraude.

(TPO/ANP)

 

 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 
 

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties