TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Anne Faber gedood nadat ze om hulp schreeuwde

Faber wist Michael Panhuis in zijn hand te steken

Tags:

Michael Panhuis heeft Anne Faber gedood nadat ze meerdere keren om hulp had geschreeuwd. Dat heeft de verdachte verklaard tijdens verhoren en dat bevestigde hij maandag in de rechtbank in Utrecht.

Panhuis botste naar eigen zeggen op 29 september vorig jaar met zijn scooter tegen Faber en haar fiets. Dat gebeurde in de omgeving van Den Dolder, waar Panhuis op dat moment in een kliniek zat. Toen Faber na die botsing de politie wilde bellen “flipte” hij. Hij bedreigde haar met een mes, nam haar mee het bos in en verkrachtte haar. Na een worsteling, waarbij Faber het mes wist te bemachtigen en Panhuisd in zijn hand wist te steken, overmeesterde hij haar en nam haar onder bedreiging mee op zijn scooter, aldus zijn verklaring.

Toen ze meerdere keren om hulp schreeuwde naar onder meer een passerende fietser, doodde hij haar met een mes, zegt Panhuis.

Uit een reconstructie van de politie blijkt dat het “onwaarschijnlijk is, maar niet uitgesloten” dat de twee per ongeluk op die plek tegen elkaar zijn gebotst. Panhuis en Faber zouden elkaar enkele minuten daarvoor waarschijnlijk al zijn tegengekomen onderweg, blijkt ook uit de reconstructie. Panhuis ontkent dat. “Ik heb niemand gezien.” Als de rechter hem vraagt of hij haar heeft opgewacht, ontkent hij.

Uit onderzoek blijkt dat de mobiele telefoon van Panhuis op de bewuste avond enkele uren uit was. Volgens de verdachte kwam dat, omdat zijn telefoon haperde en soms vanzelf uitging. De telefoon is niet meer teruggevonden. Panhuis zegt dat hij die heeft weggegooid. Ook het mes waarmee hij Faber heeft bedreigd en doodgestoken, is niet meer gevonden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.