TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Bende Kosovaren beroofde afgelopen jaren honderden toeristen in Spaanse vakantiegebieden

Kosovo, die potentiële kandidaat EU-lidstaat

Tags: ,

Vijftien Kosovaren zijn opgepakt in Catalonië, omdat ze de afgelopen jaren honderden toeristen zouden hebben beroofd. Alleen al in de afgelopen zes maanden zouden ze zo voor zeker 150.000 euro aan spullen hebben gestolen. Het is niet bekend of onder de gedupeerden ook Nederlanders zijn.

De Kosovaarse bende was actief op parkeerplaatsen langs de snelweg AP-7 tussen de Franse grens en Tarragona. In hun werkgebied liggen onder meer Barcelona, Blanes, Lloret de Mar en Girona. De dieven gingen vaak op dezelfde manier te werk. Ze staken stiekem een band van een auto of caravan lek. Daarna wezen ze de bestuurders op de schade. Wanneer die druk bezig waren om de band te verwisselen en niet opletten, sloegen ze toe. In andere gevallen maakten ze toeristen wijs dat er een probleem met de auto was en boden ze aan om te helpen. Door jarenlange ervaring waren ze heel goed in hun trucjes geworden, aldus de Catalaanse politie maandag.

De criminelen waren vooral in de zomermaanden actief in Catalonië. Wanneer de toeristen vertrokken, gingen de bendeleden ook naar het buitenland, om uit handen van de Spaanse justitie te blijven.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.