TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Boeing 767 United Airlines UA-971 maakt tussenlanding na vondst bommeldingsbrief op toilet

Vliegtuig was op weg van Rome naar Chicago

CC-Foto: BriYYZ.

Een vliegtuig van United Airlines (vlucht UA-971) is maandag uitgeweken naar de dichtstbijzijnde luchthaven na de vondst van een verontrustende ‘boodschap’ aan boord. De gezagvoerder van het toestel, dat op weg was van Rome naar Chicago, maakte een tussenlanding op Shannon Airport in Ierland na eerst boven zee brandstof te hebben geloosd.

De lokale politie sprak van een dreigement, volgens de luchtvaartmaatschappij was er reden voor bezorgdheid over de veiligheid. Een ingewijde bij het onderzoek zei dat het om een bommelding ging. De Irish Times meldde dat er op een toilet een waarschuwing was gevonden voor een verstopt explosief.

De 207 passagiers en elf bemanningsleden verlieten de Boeing 767-330 zo snel mogelijk. Alle inzittenden is gevraagd iets op te schrijven om hun handschrift te vergelijken met dat op het briefje. De douane zal alle bagage opnieuw controleren. Deskundigen doorzoeken het vliegtuig.

UA maakte ‘s avonds bekend dat de vlucht is geannuleerd. De inzittenden kunnen hun reis pas dinsdag voortzetten. De Amerikaanse regering is volgens een functionaris op de hoogte van de affaire en wil uitgezocht hebben of er sprake is van kwaadaardige bedoelingen en zo ja, met welke reden. Er zijn vaker briefjes gevonden met dit soort teksten. Er wordt nagegaan of er een verband bestand.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.