Doneer aan TPO
 

Opnieuw Duits tienermeisje (15) omgebracht, doodgestoken in park, in broad daylight

Turkse verdachte aangehouden

Door: , 21:42, 11 juni 2018

Turkse verdachte aangehouden

Opnieuw is in Duitsland een tiener om het leven gebracht. In Viersen, net over de grens bij Venlo, werd maandag een vijftienjarig meisje van Roemeense afkomst in een park neergestoken. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het is nog onbekend of het slachtoffer een Duits paspoort heeft.

Lees ook – Iraakse asielzoeker bekent moord op 14-jarig Duits meisje

Volgens Bild was het meisje in broad daylight gezien terwijl ze door het park fietste en is ze vervolgens afgeslacht. Ook zijn er getuigen die hebben gezien dat het slachtoffer en mogelijk dader op een bankje zaten. Ze zijn daar gezien in het gezelschap van mensen uit het daklozenmilieu. Uit de getuigenverklaringen blijkt dat het meisje werd neergestoken terwijl ze op het bankje zat. Het is onduidelijk of dader en slachtoffer elkaar kenden.

Het park, dat Casinogarten heet, is een bekende ontmoetingsplaats voor junks, alcoholisten en daklozen. Er zijn daarom veel getuigen. Volgens één van de getuigen luidt het signalement van de dader als volgt: zwarte haren, ‘zuidelijk’ type, tussen de 20 en 25 jaar oud. Ook wordt de dader door andere getuigen als ‘Noord-Afrikaans met zwarte glanzende haren’ beschreven.

Het park heeft een populaire speelplaats waar zich op het moment van de steekpartij ouders met hun kinderen bevonden. De steekpartij vond plaats aan de rand van de speelplaats, enkele ouders en kinderen waren getuige.

Een mogelijke verdachte heeft zich ‘s avonds bij de autoriteiten gemeld. Het gaat om een 25-jarige Turkse man, die tijdens de klopjacht op de dader niet gecontroleerd wilde worden en hem smeerde. Hij is een bekende van de politie. Onderzocht wordt of hij iets met de moord te maken heeft.

Het geweldsmisdrijf is het zoveelste in Duitsland de voorbije maanden met jeugdige slachtoffers. De laatste geruchtmakende zaak was de moord op de veertienjarige Joodse Susanne uit Mainz. Een Iraakse asielzoeker zou haar hebben verkracht en gewurgd. Hij vluchtte naar zijn vaderland maar is gepakt en inmiddels uitgeleverd.

ANP/TPO

Tags:
 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties