Doneer aan TPO
 

iPhone vanaf 2019 helemaal USB-C

Apple laptops en Android-telefoons ook al allemaal USB-C

Door: , 23:02, 12 juni 2018

Apple laptops en Android-telefoons ook al allemaal USB-C

Apple wil iPhones vanaf 2019 uitrusten met het veelgebruikte USB-C. Deze aansluiting vervangt de eigen Lightning-standaard van de smartphonemaker. Dat schrijft de website DigiTimes. Apple zelf reageert nooit op dergelijke geruchten.

De stap zou logisch zijn omdat Apple z’n laptops ook uitrust met USB-C. Een iPhone is nu alleen met een adapter te gebruiken op deze nieuwste apparaten. Daarnaast is USB-C gebruiksvriendelijker omdat het sneller laadt en het maakt niet uit hoe je de stekker in de telefoon steekt. Bovendien groeit USB-C uit tot een wereldwijde standaard, vrijwel alle nieuwe Android-telefoons zijn er mee uitgerust.

Apple stopt in de loop van het jaar al een USB-C-adapter en oplader in de doos van nieuwe iPhones, zo melden Amerikaanse techwebsites.

Anp

Tags:
 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties