TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Kaspersky Lab gaat Telegraaf juridisch slopen

En Willem Vermeend (PvdA) moet ook voor het hekje

Computervirusbestrijder Kaspersky Lab beschuldigt De Telegraaf en oud-politicus Willem Vermeend van laster. Steen des aanstoots is een artikel in februari waarin de krant zelfverklaard hacker en cyberexpert Rian van Rijbroek liet beweren dat ze digitaal had ingebroken bij “een wereldberoemd Russisch softwarebeveiligingsbedrijf”. Hoewel de naam Kaspersky niet viel, viel uit de omschrijving af te leiden dat dit bedrijf werd bedoeld.

Volgens Kaspersky is het verhaal “vals en verzonnen”. Het bedrijf zegt de claims destijds “zeer serieus” te hebben genomen, maar constateerde na eigen onderzoek dat nooit hacks hebben plaatsgevonden.

Kaspersky kondigde eerder juridische stappen tegen Van Rijbroek zelf aan, maar richt nu dus de pijlen op de krant en op Vermeend omdat het verhaal uit zijn koker zou komen. Oprichter Eugene Kaspersky stelt in een blogbericht dat Van Rijbroek ontkent dat zij uitspraken heeft gedaan over het hacken van zijn bedrijf. Gegevens van onder meer haar telefoon zouden dat bevestigen.

De Telegraaf wil niet inhoudelijk reageren omdat de zaak nog voor de rechter moet komen. “We zien de rechtszaak met vertrouwen tegemoet”, zegt een woordvoerster namens de hoofdredactie.

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.