TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kim Jong-un en Donald Trump schudden elkaar de hand

Naar verwachting zullen ze de eerste 45 minuten onder vier ogen spreken

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump zijn in het Capella hotel op het Singaporese eiland Sentosa begonnen aan hun topontmoeting. Zij zullen de komende uren praten over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea.

Werklunch

Naar verwachting zullen ze de eerste 45 minuten onder vier ogen spreken, dat wil zeggen alleen met tolken erbij. Na hun tête-à-tête zijn er gesprekken met meer functionarissen erbij, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

De top wordt afgerond met ‘een werklunch’. The Straits Times meldde eerder dat Kim om 14.00 uur (08.00 uur onze tijd) weg wil. Trump vertrekt vijf uur later. Hij spreekt om 16.00 uur (10.00 uur onze tijd) met de pers.

Mensen in Seoul volgen de topontmoeting op een scherm in een treinstation.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.