Buitenland

Polizei zoekt moordenaar in Duits park doodgestoken Iuliana (15) ook in NL, Turkse verdachte weer vrij

12-06-2018 12:38

Update: 17-jarige Bulgaar, bekende van slachtoffer, heeft zichzelf aangegeven.

De 25-jarige verdachte van Turkse afkomst die maandag werd opgepakt nadat de 15-jarige Iulia uit Roemeniƫ werd doodgestoken in een park te Viersen, Duitsland is weer vrijgelaten. Er zijn geen aanwijzingen dat de man iets met de moord heeft te maken. De man werd aangehouden omdat hij voor de politie probeerde te vluchten, nu blijkt omdat hij drugs op zak had. De polizei heeft de zoektocht naar de moordenaar inmiddels uitgebreid en zoekt nu ook over de grens in Nederland, meldt Bild.

In eerste instantie ging de polizei uit van ‘een jonge man met Noord-Afrikaans uiterlijk met zwarte glanzende haren’, maar omdat de meeste getuigen uit het park alcoholist danwel junk zijn durft de polizei te twijfelen aan deze verklaringen.

Gekeken wordt nu ook naar de naaste omgeving van de 15-jarige scholiere, afkomstig uit Boekarest maar samen met haar ouders woonachtig in de buitenwijken van Viersen, die naar school ging in Viersen. Volgens Express is het vriendje van Iulia vlak na de moord plotseling verdwenen. Naar hem zou nu worden gezocht, ook in Nederland.

 

Iuliana (Iulia) R. werd 15 jaar oud.