TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Polizei vindt in Keulse flat van 29-jarige Tunesiër zeer giftig ricine

Tunesiër kwam in 2016 naar Duitsland

Tags: ,

De Duitse politie heeft bij een inval een 29-jarige Tunesiër gearresteerd die in zijn flat in Keulen een hoeveelheid zeer giftig ricine had verstopt. Het is nog onduidelijk wat hij daarmee van plan was. Justitie neemt de zaak hoog op omdat het spul, dat betrekkelijk makkelijk te verkrijgen is, gebruikt kan worden voor biologische oorlogsvoering.

De autoriteiten sluiten niet uit dat de verdachte een staatsgevaarlijke actie in de zin had, al zijn daarvoor vooralsnog geen aanwijzingen. Volgens Keulse kranten is de Tunesiër pas in november 2016 naar Duitsland gekomen. Zijn vrouw is ook enige tijd vastgehouden maar zij zal niet in staat van beschuldiging worden gesteld. De politie was de man op het spoor gekomen na een tip en hield hem al enige tijd in de gaten.

Pas woensdagavond kwam definitief vast te staan dat het om ricine ging. Dat is een biologische stof uit de boon van de wonderboom. In zuivere vorm is zelfs 0,03 milligram al dodelijk voor mensen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.