TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

71 migranten laten stikken in een vrachtwagen: slechts 25 jaar cel (in Hongarije)

Hongaars OM gaat in hoger beroep

Tags:

Een Hongaarse rechtbank heeft 25 jaar cel opgelegd aan vier leden van een bende mensensmokkelaars die 71 migranten liet stikken in een vrachtwagen. De rechter oordeelde dat de mannen zich schuldig maakten aan “extreme wreedheid” omdat ze niets deden om de stervende vluchtelingen te helpen.

De Oostenrijkse autoriteiten vonden de lichamen van de 59 mannen, 8 vrouwen in 4 kinderen in 2015 in de achtergelaten vrachtwagen. De Syrische, Afghaanse en Irakese vluchtelingen hadden voor hun dood geprobeerd de aandacht te trekken van de mensensmokkelaars, zei de rechter. “Ze sloegen tegen de deuren, gilden en schreeuwden om de bestuurder te waarschuwen.”

De rechter oordeelde dat de chauffeur van de vrachtwagen overal had kunnen stoppen om de deuren te openen en zuurstof binnen de laten. De bestuurder van de vrachtwagen zou zijn baas telefonisch herhaaldelijk hebben gewezen op de situatie, maar kreeg volgens aanklagers te horen dat hij de deuren niet mocht openen.

“Geen van de beschuldigden stak een vinger uit. Ze bleven passief”, oordeelde de rechter. Een van de veroordeelde mannen bestuurde de vrachtwagen met de migranten. De andere drie reden achter de truck aan en onderhielden telefonisch contact. De smokkelaars zouden later hebben verklaard dat ze niet uit waren op de dood van hun passagiers.

Het Openbaar Ministerie neemt geen genoegen met de opgelegde straffen en gaat in hoger beroep. Aanklagers willen dat de mannen levenslange gevangenisstraffen krijgen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.