Doneer aan TPO
 

EU pakt Libische en Eritrese mensenhandelaren keihard aan: met ‘sancties’

Niet meer welkom in de EU, pak aan!

Door: , 19:22, 14 juni 2018

Niet meer welkom in de EU, pak aan!

De EU heeft sancties ingesteld tegen vier Libische en twee Eritrese mensensmokkelaars en -handelaars. Ze worden als de leiders gezien van bendes die migranten naar Europa smokkelen en vluchtelingen verhandelen in en rond Libië.

De zes mogen de EU niet meer in en hun banktegoeden in de EU zijn bevroren. Ook is het voortaan verboden om dit zestal bijvoorbeeld leningen te verstrekken.

De maatregelen volgen op een besluit van de Verenigde Naties. De Veiligheidsraad legde vorige week voor het eerst sancties op tegen mensenhandelaars. Dat gebeurde op voorstel van Nederland.

Eind 2017 leidden beelden van nieuwszender CNN van Afrikaanse migranten die in Libië als slaven werden verkocht tot grote internationale ophef. Onder meer Nigeria haalde daarop gestrande landgenoten terug. In Mali en Guinee gingen betogers de straat op.

Anp

Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties