Doneer aan TPO
 

Tommy Robinson overgeplaatst naar HM Prison Onley waar bijna 1 op 3 gevangenen moslim is

Robinson vreest voor zijn veiligheid

Door: , 22:27, 14 juni 2018

Robinson vreest voor zijn veiligheid

Sinds woensdag circuleert er nieuws op internet over een vermeende overplaatsing van Tommy Robinson naar een andere gevangenis waar hij volgens eigen zeggen zijn leven niet veilig is.

Publicatieverbod

Het is lastig objectief verslag te doen van de gebeurtenissen rondom Robinson omdat alle grote mediaorganisaties er vrijwel niet over berichten. Dit omdat de Rechter een zogenaamde D-notice had uitgevaardigd – wat simpelweg neerkomt op een publicatieverbod. Ondanks dat dit niet voor online media geldt deden in eerste instantie (op één Guardian artikel na) alleen matig tot zeer rechtse sites hier verslag van.


Hoewel dat niet hoeft te betekenen dat er niets van de berichten klopt zullen de berichten vrijwel zeker minder gebalanceerd zijn. Ook kunnen lezers de diverse media niet naast elkaar houden – zoals dat normaal wel kan – om zo een wat completer beeld van de situatie te vormen.

Om die reden zet TPO alle op dit moment beschikbare bronnen voor u op een rijtje zodat u zo goed als mogelijk op de hoogte bent van de huidige ontwikkelingen.

Robinson niet veilig

Caolan Robertson, woordvoerder en video producer van Robinson, bracht woensdag via het altijd betrouwbare InfoWars, van de eveneens altijd zeer betrouwbare Alex Jones, naar buiten dat Tommy Robinson naar een andere gevangenis verhuisd zou zijn. Daar zou maar liefst 71% van de gevangenen moslim zijn in tegenstelling tot 2% in Hull Prison, waar Tommy eerst zat.

Hieronder een transcriptie van het gesprek met Ales Jones opgetekend door de collega’s van GeenStijl:

 

“We just found out he’s actually been moved from the prison he was out, to the new one. […] Where he was before was relatively safe, it had a low Muslim population, he was in a specific ward that was safe. He was actually okay. […] He’s just been moved to a really unsafe place. As soon as he arrived at the entrance someone told him or muttered to him it was full of people who didn’t like him, which was really really worrying. He was put on the main wing […] which is not a safe department. It’s the main open season part of the prison. […] We’ve found the statistics of the prison, it’s around 71% Muslim […], the last one was close to 2%.

As soon as he arrived he looked around, he could see people shouting, being really quite terrifying. He went on to his cell, he said all night people were shouting and banging on the cell doors, screaming death threats. He was really actually quite terrified about it. He’s really just relaying this whole thing in the last hour. There has also been a hit [fatwa, red.] from an imam on him directly during the last 24 hours. I can’t confirm if the imam is in that specific prison or if it’s one nearby. He’s a much higher target now then when he was previously imprisoned because of publicity. […] It’s gone into an extremely dangerous situation, everyone is really worried, he’s really worried. He wanted me to pass this on to the public.”

 

Luister hier zelf naar het gesprek tussen Caolan Robertson en Alex Jones

Nuance

In de loop van donderdag komen er berichten naar buiten die een genuanceerder beeld van de situatie schetsen. De eerder genoemde 71% van Tommy’s medegevangenen die moslim zou zijn blijkt schromelijk overdreven. De Tommy goed gezinde hoofdredacteur van Breitbart London, Raheem Kassam, stelt in een tweet dat het aantal moslims eerder rond de 20% zal zitten.

Later stelde hij dit weer omhoog bij naar ruim 30% zoals ook andere publicaties en bronnen beweren.


Mickey Smith van The Daily Mirror publiceerde vandaag een artikel waarin hij de 71% procent moslims-bewering ook onderuit haalt en aangeeft dat het hoogste percentage moslims in een gevangenis in de Midlands te vinden is in HM Prison Onley met 30,4%. In dit rapport (pdf) vindt u op pagina 72 de door Smith gebruikte bron.

Volgens insider ‘Caz Booth’ is Tommy inderdaad naar HM Prison Onley overgeplaatst. Hij sprak met Helen Lel Gower die al gedurende lange tijd werkzaam is als Tommy’s persoonlijke assistent.

Gower bevestigt op Twitter dat het facebookbericht van Caz Booth 100% correct is.

Fatwa

Caolan Robertson, die van het gesprek met Alex Jones, publiceerde donderdagmiddag een drietal tweets waarin hij onder andere  beweert dat de plaatselijke gevangenis-imam al een dag eerder wist van de komst van Robinson, terwijl het reguliere personeel dat pas wist op het moment dat ze oog in oog met Robinson stond. Ook haalt hij opnieuw aan dat er een fatwa (official contract) tegen Robinson uitgesproken zou zijn en men zal trachten hem in de gevangenis om het leven te brengen.

Mocht u Tommy graag willen steunen dan kunt u hier een bedrag doneren om hem te helpen de steeds verder oplopende rekening van zijn legal team te betalen.

Lees ook:

Video – Geert Wilders wil dat Mark Rutte ingrijpt om veiligheid Tommy Robinson te garanderen

Geert Wilders naar Londen om Tommy Robinson te steunen

This is what censorship looks like: Tommy Robinson article impossible to advertise on Facebook

Waarom de Britse Tommy Robinson-censuur faalt

Video – Geert Wilders voor Britse ambassade uit protest tegen behandeling Tommy Robinson

Lot van Tommy Robinson laat zien hoe snel islamkritiek zwijgen kan worden opgelegd door staat

Vijf vragen van Geert Wilders cum suis (PVV) over Tommy Robinson

Zo gevaarlijk is het om in EU-land Groot-Britannië ‘de verkeerde mening’ te hebben

Bizarre Orwelliaanse video: Tommy Robinson op openbare weg opgepakt tijdens live verslaggeving

 
 
 
 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace