Buitenland

Blanke man Jaymes Todd (19) bekent verkrachting van en moord op Australische Eurydice Dixon (22)

15-06-2018 18:34

Foto: Eurydice Dixon, weer een slachtoffer van verkrachting en moord in een moderne democratische rechtstaat.

Een gruwelijke verkrachting en moord in het Australische Melbourne. Daar werd de 22-jarige Eurydice Dixon, een cabaretiere, op weg van een optreden naar haar huis verkracht en afgeslacht door een Australische versie van Michael Panhuis. Later kwam de 19-jarige Jaymes Todd zichzelf aangeven bij de politie. Hij heeft inmiddels bekend.

Volgens de advocaat van Jaymes Todd heeft zijn cliënt een autistische stoornis.

De politie van Melbourne waarschuwde via de media dat vrouwen ‘s nachts alert moeten zijn en bij onraad beter de politie kunnen bellen. Maar dat mocht natuurlijk niet van dramfeministen: dat zou namelijk betekenen dat ‘het vrouwen hun eigen schuld is als ze worden verkracht’, zo was de qua logica fascinerende opheftendens op Twitter.

Helaas is de realiteit nou eenmaal dat je als vrouw alleen in het donker inderdaad een prooi bent voor de diverse vrij rondlopende roofdieren (M), al dan niet met dank aan een totaal falende rechtstaat, en dat je daar maar beter je voorzorgsmaatregelen voor neemt zoals traangas, Krav Maga, of gewoon een .357 met hollowpoints danwel een .50 sniper rifle. Al kun je natuurlijk best intersectioneel inclusief blijven en proberen om je verkrachter met extra veel verbinding en tolerantie van je af te welkom heten door een regenboog in het zand te tekenen.

Vrouwen die ‘niet zelf de schuld zijn van verkrachting’ kunnen natuurlijk ook gewoon lekker doen alsof het altijd veilig is ‘s nachts op straat en dat het voor je veiligheid écht niet uitmaakt of je nou als vrouw of man of anders namelijk… alleen op straat loopt, want verkrachting gaat immers ‘om macht en echt helemaal nooit om lust‘.

Dikke prima. Als je dan wel wordt verkracht en vermoord heb je toch maar mooi aan je 100 twittervolgers kunnen vertellen dat je het er niet mee eens bent die nare realistische opvattingen, hashtag rainbow, zodat je tenminste als deugend slachtoffer dat het onderdrukkende seksistische patriarchaat lekker geen gelijk heeft gegeven kunt sterven. Is ook mooi!