TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

26-jarige Amsterdammer vermist na avondje stappen, dood gevonden in gracht

Update: lichaam inderdaad van vermiste persoon, politie gaat uit van ongeval

Tags:

Foto: willekeurige gracht in Amsterdam.

Update: De 26-jarige Amsterdammer die sinds vrijdag werd vermist, is overleden. De politie heeft vastgesteld dat het stoffelijk overschot dat zondagmiddag in het water van de Groenburgwal werd aangetroffen van Joris Lenselink is.

De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar vermoedt dat de Amsterdammer fietsend in het water is beland. De fiets hing half op de kant. (ANP)

 

In het water van de Groenburgwal in Amsterdam hebben duikers van de politie zondagmiddag een lichaam gevonden§. Ze gingen de gracht in om te zoeken naar een 26-jarige vermiste Amsterdammer. Identificatie moet uitwijzen of hij het is, aldus een woordvoerder.

Joris Lenselink kwam vrijdagavond niet thuis na een borrel in een café aan de Jodenbreestraat. Hij werd voor het laatst gezien door collega’s toen hij daar op zijn fiets wegreed. Familie en vrienden begonnen een grote zoekactie en duikers van de politie gingen met sonarapparatuur het water van de Groenburgwal in nadat daar zijn fiets was gevonden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.