Buitenland

‘Allahu Akbar’ schreeuwende vrouw steekt 2 mensen in supermarkt bij Toulon

17-06-2018 15:06

Een vrouw heeft deze morgen in het Zuid-Franse La Seine-sur-Mer, in een supermarkt twee mensen verwond met een Stanleymes. Ze zou daarbij ‘Allahu Akbar’ geroepen hebben, dat meldt de Franse nieuwzender BFMTV. De zwartgeklede vrouw verwonde een klant en iemand achter de kassa.

Medewerkers van de supermarkt in het plaatsje vlakbij Toulon konden de vrouw vrij snel overmeesteren. De kassamedewerker raakte lichtgewond, de klant is naar een ziekenhuis gebracht en niet in levensgevaar.

‘Terroriserend’

Volgens de eerste berichten uit het departement Var stond de vrouw al bekend als iemand met ‘psychische problemen’. Maar, zo tekent BFMTV verder op, “dat betekent niet dat ze misschien niet geradicaliseerd was”. Ze stond al bekend als gewelddadig bij de lokale politie, maar was niet bekend bij de inlichtingendiensten. Er is inmiddels een inval gedaan in het huis van de vrouw, in de hoop meer aan het licht te brengen over de mogelijke achtergrond van de aanval.

“We weten nog niet of dit een terroristische daad was, maar het is in ieder geval ‘terroriserend’. Een man die haar niets vrieg werd plotseling door de vrouw aangevallen bij de kassa van een supermarkt.”

In het Franse departement Var werd eerder wel een aanslag op een marinebasis verijdeld.