Buitenland

Schutter opent vuur op voorbijgangers in Malmö, Zweden, één dode

18-06-2018 21:26

Een onbekende schutter heeft maandagavond in het centrum van Malmö het vuur geopend op een groep mensen in de buurt van een café. De plaatselijke politie vertelde dat vijf mannen zijn geraakt door kogels. Ze zijn allen naar een ziekenhuis gebracht, waar een van hen aan zijn verwondingen overleed.

Het slachtoffer is een achttienjarige man. Over de toestand van de anderen zijn geen mededelingen gedaan. Zweedse media meldden dat de dader, mogelijk vanuit een auto, op mensen schoot die voor een internetcafé stonden. Meerdere gewonden zouden bekenden zijn van de politie.

De politie zag geen reden groot alarm te slaan. Later liet ze weten dat er geen aanwijzingen waren voor een terreurdaad. ,,Het is vermoedelijk iets tussen criminelen”, zei woordvoerder Fredrik Bratt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Getuigen vertelden zeker vijftien schoten te hebben geteld, mogelijk afkomstig uit een automatisch geweer. Verscheidene ambulances werden naar de plek van de schietpartij gestuurd. Het gebied werd onmiddellijk afgezet en ook het ziekenhuis wordt bewaakt. Er waren rond het tijdstip dat de dader toesloeg veel mensen op de been die de WK-overwinning van Zweden op Zuid-Korea (1-0) in Rusland vierden.

ANP