Binnenland

Gemeente Deventer gaf asielzoeker tijdens EK vrouwenvoetbal gebiedsverbod

20-06-2018 11:03

De gemeente Deventer heeft vorig jaar zomer tijdens het EK vrouwenvoetbal een asielzoeker een gebiedsverbod opgelegd, uit vrees dat hij het toernooi zou verstoren. De asielzoeker, die toen woonde in het azc in Schalkhaar, had volgens de gemeente eerder op verschillende plekken in het land gedreigd met een terroristische aanslag. Dat staat in gemeentelijke stukken die de Stentor in handen heeft.

Volgens de krant gingen alle alarmbellen af toen de man van Ethiopische afkomst een kaartje bleek te hebben voor een van de wedstrijden in speelstad Deventer. De man kon volgens de politie niet worden opgepakt, omdat hij geen aantoonbaar strafbaar feit had gepleegd. Daarom vroeg de politie de gemeente om de man een gebiedsverbod op te leggen. Dat gebeurde. Tijdens de speeldagen in Deventer mocht hij van de burgemeester niet in de buurt van stadion de Adelaarshorst komen.

Het is onduidelijk waar de man nu verblijft. Hij zou het AZC in Schalkhaar inmiddels hebben verlaten en met onbekende bestemming zijn vertrokken. Volgens politiechef Telman bevindt de man zich ‘in ieder geval niet in de omgeving van Deventer’.

ANP