Doneer aan TPO
 

‘Seksueel wangedrag en prostitueebezoek bij Artsen Zonder Grenzen’

AzG zegt meer informatie nodig te hebben om beschuldigingen te kunnen onderzoeken

Door: , 16:13, 21 juni 2018

AzG zegt meer informatie nodig te hebben om beschuldigingen te kunnen onderzoeken

Acht anonieme klokkenluiders uit verschillende landen hebben tegen BBC verklaard dat er bij Artsen Zonder Grenzen veelvuldig gebruikt is gemaakt van lokale prostituees. Ook melden de klokkenluiders dat ze zich tijdens het werk vaak seksueel geïntimideerd hebben gevoeld. De slachtoffers zouden zich bovendien niet veilig genoeg hebben gevoeld om verslag te doen van de misstanden en misdragingen.

Condoomneerlegger

In een reportage van de BBC-journalist Victoria Derbyshire delen de klokkenluiders allerhande observaties over machtsmisbruik van met name logistieke medewerkers van Artsen Zonder Grenzen. Men zou medicijnen ruilen tegen seks en er zou een prostituee verhuisd zijn naar een AzG-compound, degene die haar binnenhaalde stelde dat zij zijn vriendin was.

Volgens de vrouwen in de reportage was het wangedrag vaak open en bloot, werd er zelfs over opgeschept en werden vrouwen die hier melding van maakte dikwijls geïntimideerd en getreiterd. Zo vond een medewerkster die na een paar weken afwezigheid terugkeerde gebruikte condooms op haar kamer. Volgens andere collega’s had de condoomneerlegger hen verteld dat hij dit expres had gedaan.

Het is de BBC tot dusver niet gelukt de beschuldigingen te verifiëren en Artsen Zonder Grenzen stelt zelf meer informatie nodig te hebben om de beschuldigingen te kunnen onderzoeken.

Bekijk hier de volledige reportage van Victoria Derbyshire

 
 
 
 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace