Binnenland

Stadsbestuur Mekka aan het IJ zal landelijk boerkaverbod niet gaan handhaven

21-06-2018 17:32

Een meerderheid van de Amsterdamse linkse gemeenteraad (PvdA, GroenLinks, D66, DENK en BIJ1) zegt nu al geen nikab- en boerkaverbod te willen handhaven. Dit schrijft de linkse pro-multiculturele site Republiek Allochtoniƫ naar aanleiding van uitspraken die gemeenteraadsleden woensdagavond hebben gedaan in een paneldiscussie tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert.

Republiek Allochtoniƫ:

 

“Tijdens de paneldiscussie gisteravond maakte Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van de PvdA, desgevraagd duidelijk dat hij tegen het verbod is en dat handhaving voor hem ‘geen enkele prioriteit heeft’. ‘We hebben genoeg echte handhavingsuitdagingen in de stad’, liet hij weten.

Ook Jan-Bert Vroege (D66) liet weten dat er belangrijkere problemen in de stad zijn om aan te pakken.

Na afloop van de discussie sloten ook de andere aanwezige politici (Simion Blom, raadslid namens GroenLinks, Mourad Taimounti, fractievoorzitter van DENK en Anja Meulenbelt namens BIJ1) zich hierbij aan. ‘Onze politie moet stoppen met etnisch profileren. En daar past dit perfect in. Dus zeker niet handhaven’, liet Mourad Taimounti (DENK) weten.

Simion Blom: ‘Het risico op zo’n verbod is dat het etnisch profileren in de hand kan werken. Dat weten we nu al. Als mensen er bovendien voor kiezen een niqab te dragen en dat bij hun manier van leven vinden passen, dan heeft de overheid zich er niet mee te bemoeien. Laat deze Nederlanders met rust.'”

 

De Eerste Kamer moet nog instemmen met het boerkaverbod. Een meerderheid lijkt reeds voor te zijn.

Update: Forum voor Democratie is alvast niet blij…
 

Oei!