TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Stadsbestuur Mekka aan het IJ zal landelijk boerkaverbod niet gaan handhaven

Kraakverbod: niet gehandhaafd, boerkaverbod: niet gehandhaafd, in ultralinkse vrijstaat Amsterdam

Een meerderheid van de Amsterdamse linkse gemeenteraad (PvdA, GroenLinks, D66, DENK en BIJ1) zegt nu al geen nikab- en boerkaverbod te willen handhaven. Dit schrijft de linkse pro-multiculturele site Republiek Allochtonië naar aanleiding van uitspraken die gemeenteraadsleden woensdagavond hebben gedaan in een paneldiscussie tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert.

Republiek Allochtonië:

 

“Tijdens de paneldiscussie gisteravond maakte Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van de PvdA, desgevraagd duidelijk dat hij tegen het verbod is en dat handhaving voor hem ‘geen enkele prioriteit heeft’. ‘We hebben genoeg echte handhavingsuitdagingen in de stad’, liet hij weten.

Ook Jan-Bert Vroege (D66) liet weten dat er belangrijkere problemen in de stad zijn om aan te pakken.

Na afloop van de discussie sloten ook de andere aanwezige politici (Simion Blom, raadslid namens GroenLinks, Mourad Taimounti, fractievoorzitter van DENK en Anja Meulenbelt namens BIJ1) zich hierbij aan. ‘Onze politie moet stoppen met etnisch profileren. En daar past dit perfect in. Dus zeker niet handhaven’, liet Mourad Taimounti (DENK) weten.

Simion Blom: ‘Het risico op zo’n verbod is dat het etnisch profileren in de hand kan werken. Dat weten we nu al. Als mensen er bovendien voor kiezen een niqab te dragen en dat bij hun manier van leven vinden passen, dan heeft de overheid zich er niet mee te bemoeien. Laat deze Nederlanders met rust.'”

 

De Eerste Kamer moet nog instemmen met het boerkaverbod. Een meerderheid lijkt reeds voor te zijn.

Update: Forum voor Democratie is alvast niet blij…
 

Oei!

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.