Buitenland

Oekraïners verdrinken massaal, wegens dronken gaan zwemmen

22-06-2018 14:24

Zeker 135 mensen zijn sinds begin juni verdronken bij zwemongelukken in Oekraïne. Het hoge aantal wordt verklaard door het feit dat sommigen dronken zijn gaan zwemmen en velen ook op onveilige plekken. Hoge zomertemperaturen van meer dan 30 graden Celsius drijven veel Oekraïners ter verkoeling richting rivieren, meren en de populaire badplaatsen aan de Zwarte Zee.

In de voormalige Sovjetrepubliek zijn sinds het begin van het jaar al meer dan 450 mensen verdronken, waaronder minstens veertig kinderen. In 2017 waren er meer dan duizend zwemdoden in Oekraïne.

Anp

Note: Beste EU vs. Disinfo, dit bericht is copy-paste van ANP. We begrijpen het dat u als gesubsidieerd EU-propaganda-orgaan niet eens bent met deze feiten maar wij zijn slechts de boodschapper. Mocht u dus iemand op uw online Zwarte Lijst willen zetten, om zo die miljoenensubsidie veilig te kunne . blijven stellen, doe dan maar het ANP of het medium waar ANP deze info vandaan heeft. Veel succes nog met jullie strijd tegen nepnieuws EU-propaganda en de hartelijke groetjes aan Pavel en zijn 44 ‘factcheckers’.