TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Pinkpop-doodrijder vrijgelaten

OM heeft geen aanwijzingen dat aanrijding opzettelijk was

Tags:

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in Landgraaf maandagochtend na muziekfestival Pinkpop, is vrijdag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden.

De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Het onderzoek richt zich daar nu op. De man had niet gedronken. Of hij verdovende middelen had gebruikt, is nog niet duidelijk. De man reed door na het ongeluk. Hij meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam.

Bij de aanrijding kwam een man uit Heerlen om het leven. Drie mensen – twee mannen en een vrouw – raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg. Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar het ongeval plaatsvond rond 4.00 uur ‘s nachts, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.