Binnenland

Specialisten moeten zwaargewonde moordverdachten Azzedine A. en Anel B. onderzoeken

22-06-2018 11:55

Specialisten moeten de twee moordverdachten onderzoeken die op 9 januari van het balkon vielen van een flat in Breda. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdag.

Advocaten van de twee mannen vroegen de rechtbank om schorsing van het voorarrest, omdat hun verwondingen te erg zouden zijn om in detentie te behandelen. De rechtbank wil dat een specialist ze onderzoekt. Dan kan de rechtbank daarna besluiten of ze buiten detentie moeten worden behandeld of niet.

De twee werden gearresteerd nadat ze de flat in waren gevlucht van een 25-jarige Bredanaar. Daarbij zouden ze van het balkon zijn gesprongen of gevallen. Ze raakten zwaargewond. Na de arrestatie vond de politie het lijk van de bewoner met twee kogelgaten in het hoofd. De verdachten ontkennen bij de dood te zijn betrokken.

De volgende zitting is 5 september.

Verdachte Azzedine A. verscheen vrijdag in een rolstoel in de rechtbank. Hij is geopereerd, maar die operatie is niet gelukt, zo vertelde hij. Er zouden complicaties zijn opgetreden en een bot steekt nog altijd uit. Verdachte Anel B. heeft last van zijn heup, waardoor hij nog altijd moeilijk loopt.

Azzedine A. en Anel B. stellen niets met de moord te maken te hebben. Ze zouden onbekenden in de auto van het slachtoffer hebben zien rijden toen ze zelf op inbrekerspad waren. Ze namen de auto over en wilden die terugbrengen naar het slachtoffer. In de auto bekeken ze de vuurwapens in de tas van de Bredanaar. Dat verklaart volgens hen hun dna op het pistool en de revolver. De politie vond de tas met wapens in de auto na de vondst van het lichaam.

Het slachtoffer was overigens zelf ook verdachte in verschillende strafzaken. Hij zou hebben geschoten bij een hotel en hij zou in de zogenaamde Rabobende zitten, die mensen overviel die net een groot geldbedrag hadden opgenomen. Die bende zou zijn getipt door medewerkers van de bank.

Anp