Binnenland

Dit is hem: de Apeldoornse licht getinte serie-overvaller met snor en capuchon

23-06-2018 18:22

Dit is hem dan: de grote gevreesde Apeldoornse serie-overvaller die er van wordt verdacht al meerdere winkels in het pittoreske Apeldoorn te hebben overvallen. Nummertje negen is reeds het slachtoffer geworden.

En alhoewel hij duidelijk herkenbaar op beeld staat, en zijn signalement al tijden bekend is, lukt het de Apeldoornse politie niet eens om deze overvaller op te pakken. Te weinig mankracht en te veel bezig zijn met Iftars bezoeken is daar een reden voor.

Maar denk vooral niet dat Apeldoorn nu meer agenten krijgt: zowel media als politici vinden nu eenmaal ‘dat de criminaliteit daalt’ en dat ‘Nederland een veilig land is’, dus dan is dat zo, ook als het niet zo is. Geen reden voor extra agenten kortom, want de ‘cellen staan leeg’ ‘de hoeveelheid agenten in de eenheid moet afdoende zijn’.

Maargoed, deze serie-overvaller zal dan ook wel door ‘extreem-rechts populisme’ zijn bedacht om ‘de verkeerde politici in de kaart te kunnen spelen’ en extra agenten is eigenlijk hetzelfde als een rechtse politiestaat, bovendien overbodig want in Nederland, dat veilige criminaliteitsvrije en goed georganiseerde land, zijn alleen keukentrapjes en Baudet-stemmers gevaarlijk.

Zielig wel voor al die Apeldoornse winkeliers die nu elke dag met angst in de benen achter de toonbank staan. Dat zijn de werkelijke slachtoffers van jarenlang propagandesk policor wegkijkbeleid. Cannonfodder als offer voor de eeuwig maakbare maatschappij waar ‘gevoel van veiligheid’ altijd prioriteit heeft boven ‘veiligheid’.

Gelukkig komt er nu wel ‘extra cameratoezicht’. Dat zal ze leren die overvallers! Die drie maanden voorwaardelijk en makkelijk doorknipbare enkelband kan ze in principe niet meer ontgaan. Nu maar hopen dat het OM wel een keer iets voor elkaar krijgt zonder falen op falen te stapelen. Alhoewel, die hebben het natuurlijk te druk met journalisten afluisteren.