Buitenland

Belgische wethouder (V, sociaaldemocraat) opgepakt na reeks plofkraken, vluchtauto bij woning gevonden

27-06-2018 10:26

Een wethouder uit het Belgische Lommel is met haar partner aangehouden in verband met een reeks plofkraken in Vlaanderen. De politie vond achter de woning van de 38-jarige gemeentebestuurder Anick Berghmans onder een zeil ook een Audi met een Nederlands nummerbord die als vluchtauto werd gebruikt door een bende die sinds mei zeker zes geldautomaten opblies, onder meer in Lommel, berichtten Belgische media woensdag.

De laatste overvallen van deze bende waren afgelopen woensdag in Lummen en Lommel. De Belgische politie vermoedt dat de bende vooral uit Nederlandse criminelen bestaat.

Geschokt

Berghmans is sinds 2015 schepen of wethouder in de gemeente Lommel die ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Eindhoven ligt. Ze heeft kinderwelzijn in haar portefeuille. Eerder was ze deelneemster het programma Big Brother (2002) en zangeres. Ze werd dinsdag aangehouden, is voorlopig door het gemeentebestuur op non-actief gesteld en wordt woensdag voorgeleid.

Berghmans sociaaldemocratische partijgenoot en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven heeft geschokt op de aanhouding gereageerd.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens