Doneer aan TPO
 

Geen bom gevonden bij sc Heerenveen, Abe Lenstra Stadion wordt deze middag weer vrijgegeven

Friesland College is inmiddels vrijgegeven

Door: , 8:52, 04 juli 2018

Friesland College is inmiddels vrijgegeven

Een bommelding aan het adres van sc Heerenveen is de reden dat de omgeving van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is afgesloten. Binnen en buiten het stadion van sc Heerenveen is tot nog toe echter niets aangetroffen. Aan het begin van de middag worden het stadion en de gebouwen van Sportstad Heerenveen vrijgegeven, meldt de politie.

De omgeving van het Abe Lenstra Stadion werd vandaag afgezet vanwege ‘een verdachte situatie’. Eerder had de bespeler, sc Heerenveen, op de website al gemeld dat het stadion ‘tot nader order’ gesloten is.

Een woordvoerder van sc Heerenveen wil niet zeggen bij wie de melding binnenkwam of hoe laat, maar hij vertelt wel dat rond 05.30 uur al medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen bij elkaar kwamen. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie.

e politie denkt het onderzoek met speurhonden en een bomverkenner aan het eind van de ochtend af te ronden.

Friesland College

Wie achter de bommelding zit, wordt nog onderzocht. In het complex zitten het stadion, dat sc Heerenveen huurt van Sportstad, een school van Friesland College en een turnhal met kantoren van Sportstad. Het Friesland College is inmiddels vrijgegeven. Leerlingen kunnen via de zuidzijde het gebouw in. Ook kantoorpanden aan de overkant van het stadion kunnen via de achterkant gewoon worden betreden.

Dat het Friesland College weer is vrijgegeven, betekent volgens een politiewoordvoerder niet dat het allemaal wel meevalt. De school kan op een veilige manier, dus niet aan de kant van het stadion, worden betreden, zegt hij. “In de school is niet gezocht. We richten ons op het stadion en rondom het stadion. We werken van buiten naar binnen. Waar het kan, geven we bepaalde gebouwen weer vrij.”
(TPO/ANP)

 
 
 
 

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace