Buitenland

Franse politie schiet ‘jonge automobilist’ (22) genaamd ‘Bukabar’ dood in Nantes, ‘jongeren’ rellen

04-07-2018 11:38

De Franse regering heeft opgeroepen tot kalmte nadat rellen waren uitgebroken in de stad Nantes. Betogers botsten daar met de politie nadat een jonge automobilist (22) was doodgeschoten door een agent.

Demonstranten staken auto’s in brand en gooiden molotovcocktails naar de politie. Die stuurde versterkingen naar de stad, waarna de rust in de nacht van dinsdag op woensdag terugkeerde.

De ongeregeldheden braken uit nadat een man was doodgeschoten toen hij probeerde een politiecontrole te vermijden. De automobilist wilde wegrijden en raakte daarbij een agent. Daarop opende een andere agent het vuur, zegt een bron binnen de politie. De bestuurder kwam daardoor om het leven.

Volgens de politiebron wordt onderzoek gedaan naar het besluit van de agent om de automobilist te beschieten.

Het slachtoffer was een bekende van de politie en werd gezocht voor een gewapende overval. Zijn auto stond geregistreerd als verdacht voertuig gebruikt bij drugsdeals. Volgens Franse media is de naam van het slachtoffer ‘Bukabar’ en woonde hij in Parijs voordat hij naar Nantes verhuisde.

De wijken waar de rellen plaatsvonden staan bekend als probleemwijken. In het district was al extra politie aanwezig nadat er onlangs een gewonde was aangetroffen die zou zijn neergeschoten met een automatisch vuurwapen.

Anp/TPO