Doneer aan TPO
 

Franse politie schiet ‘jonge automobilist’ (22) genaamd ‘Bukabar’ dood in Nantes, ‘jongeren’ rellen

'Bukabar' bekende van politie, reed agent aan tijdens vluchtpoging, werd neergeschoten

Door: , 11:38, 04 juli 2018

'Bukabar' bekende van politie, reed agent aan tijdens vluchtpoging, werd neergeschoten

De Franse regering heeft opgeroepen tot kalmte nadat rellen waren uitgebroken in de stad Nantes. Betogers botsten daar met de politie nadat een jonge automobilist (22) was doodgeschoten door een agent.

Demonstranten staken auto’s in brand en gooiden molotovcocktails naar de politie. Die stuurde versterkingen naar de stad, waarna de rust in de nacht van dinsdag op woensdag terugkeerde.

De ongeregeldheden braken uit nadat een man was doodgeschoten toen hij probeerde een politiecontrole te vermijden. De automobilist wilde wegrijden en raakte daarbij een agent. Daarop opende een andere agent het vuur, zegt een bron binnen de politie. De bestuurder kwam daardoor om het leven.

Volgens de politiebron wordt onderzoek gedaan naar het besluit van de agent om de automobilist te beschieten.

Het slachtoffer was een bekende van de politie en werd gezocht voor een gewapende overval. Zijn auto stond geregistreerd als verdacht voertuig gebruikt bij drugsdeals. Volgens Franse media is de naam van het slachtoffer ‘Bukabar’ en woonde hij in Parijs voordat hij naar Nantes verhuisde.

De wijken waar de rellen plaatsvonden staan bekend als probleemwijken. In het district was al extra politie aanwezig nadat er onlangs een gewonde was aangetroffen die zou zijn neergeschoten met een automatisch vuurwapen.

Anp/TPO 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace