TPOok!

 
avatar
   
Video

Hamas (vrienden van Jeremy Corbyn) probeert Israël te bespioneren met WK-app

Slechts 100 mensen hebben app gedownload, verder één grote faal

Tags:

De Palestijnse [terreur-, TPO]groep Hamas heeft drie nep-apps gemaakt, in de hoop dat Israëlische militairen die zouden installeren. Hamas zou ze dan kunnen bespioneren. Een app ging over het WK voetbal, de andere twee waren zogenaamd dating-apps. Ongeveer honderd mensen trapten erin, maar Israël zegt dat er geen schade is aangericht.

De apps waren gemaakt voor besturingssysteem Android en stonden in de Play Store van Google. Een van de apps heette Golden Cup en was een scorebord voor het WK. Stiekem maakte de app allerlei gegevens op de smartphone van de gebruiker buit. Ook kon de app camera’s en microfoons aanzetten, zodat Hamas live kon meekijken met het leger van de vijand. De app kon verder contactgegevens en sms-berichten stelen en de exacte locatie van de gebruiker bepalen. Hamas zou nepaccounts op sociale media hebben gebruikt om de militairen te benaderen en ze te overtuigen de apps te installeren.

Het is niet de eerste keer dat apps worden ingezet tegen de vijand. Vorig jaar probeerde de spionagesoftware Viperat foto’s en geluidsbestanden te stelen van Israëlische militairen bij de Gazastrook. In 2016 zou Pakistan een chat-app hebben gemaakt om Indiase militairen te bespioneren en zou Rusland spionage-apps hebben gebruikt om Oekraïense militairen te volgen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.