TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Gevluchtte No Surrender-captain Corin Denis in Frankfurt aangehouden

Denis had zich in januari moeten melden om celstraf van 3,5 jaar uit te zitten

De captain van motorclub No Surrender, Corin Denis, is zaterdag in het Duitse Frankfurt aangehouden. De Tilburger had zich in januari moeten melden om een celstraf van 3,5 jaar uit te zitten voor deelname aan een criminele organisatie. De rechtbank in Den Bosch had hem daartoe veroordeeld. Maar Denis kwam niet opdagen en hield zich sindsdien schuil.

Nauwe samenwerking

”De politie in de Duitse stad kwam hem op het spoor door nauwe samenwerking met de Nederlandse politie”, aldus het Landelijk Parket. Dat zegt dat Duitsland Denis binnenkort zal overdragen aan de Nederlandse justitie.

Denis ging destijds in hoger beroep tegen zijn veroordeling, maar de rechter bepaalde dat dit geen opschortende werking heeft voor de opgelegde straf.

Speed en xtc

De bende waar hij deel van zou uitmaken, wordt verantwoordelijk gehouden voor de productie van en handel in speed en xtc. Volgens de Bossche rechtbank speelde Denis een belangrijke rol in die organisatie.

In totaal vijf verdachten werden in verband gebracht met drugslabs in Rotterdam, Moergestel en het Belgische Oud-Turnhout. Denis gaf instructies en regelde materiaal en personeel, oordeelde de rechtbank.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.