Doneer aan TPO
 

Belgische juwelier die overvaller doodschoot weer vrijgelaten

Onderzoek moet uitmaken of het om zelfverdediging gaat

Door: , 11:47, 08 juli 2018

Onderzoek moet uitmaken of het om zelfverdediging gaat

De juwelier uit het Belgische dorp Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Wat die voorwaarden zijn, is niet bekendgemaakt.

De juwelier had na de overval op straat geschoten op zijn belagers die er op een bromfiets vandoor gingen. Degene die achterop zat, werd dodelijk getroffen, aldus de woordvoerster van het parket. De andere overvaller is nog voortvluchtig. De overvallers hebben volgens het politieonderzoek zelf niet geschoten.

Verder onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van zelfverdediging. De man werd voorgeleid op verdenking van doodslag, maar de onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden. “De man werkt zeer goed mee aan het onderzoek”, aldus de woordvoerster. “Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn en bedreigd met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en de klanten zouden bedreigd zijn met een vuurwapen.”

ANP

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace