TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Kolossale hoeveelheid Spaanse rosé als Franse rosé verkocht

Franse rosé kostte wel twee tot drie keer zo veel per liter als Spaanse

Een kolossale hoeveelheid Spaanse rosé is als Franse rosé verkocht. Dit heeft een Franse antifraude-instelling ontdekt in een onderzoek in de jaren 2016 en 2017 bij producenten, importeurs, handelaren en verkopers, meldden Franse en Spaanse media.

Strafrechtelijke procedures

Een liter Spaanse rosé kostte in 2016 gemiddeld 34 eurocent per liter, een liter Franse ergens tussen de 70 en 90 cent per liter. Nu is de Spaanse rosé iets duurder, maar de prijzen van Franse stijgen naar verluidt sneller.

De instelling is strafrechtelijke procedures begonnen tegen betrokkenen. De ontdekking van het geknoei met wijn komt in een voor de sjoemelaars ‘erg goed jaar’. De prijzen van Franse rosé stijgen fors door een al jaren groeiende vraag en door slechte oogsten in de belangrijkste rosé-regio’s zoals de Provence. De opbrengst in Frankrijk is in de oogst van 2017 met circa 10 procent gedaald.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.