TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Moeder van Sharleyne vrijgesproken van doden van haar dochter

Moeder had alcoholprobleem en wilde amper verklaren wat er is gebeurd

Tags:

De moeder van Sharleyne is vrijgesproken van het doden van haar dochter. De rechtbank in Assen vindt niet wettig en overtuigend bewezen dat Hélène J. het achtjarige meisje van tien hoog over de balustrade van hun flatgebouw in Hoogeveen heeft gegooid.

Sharleyne overleed begin juni 2015. De verdachte had een alcoholprobleem. Ze heeft amper willen verklaren over wat er die avond is gebeurd.

Onvoldoende bewijs

Ook is volgens de rechtbank onvoldoende vast komen te staan dat bij het meisje voor haar val de keel is dichtgedrukt, zoals deskundigen hadden verklaard. Ook verklaringen van getuigen droegen in de ogen van de rechtbank onvoldoende bij aan het bewijs.

Het Openbaar Ministerie (OM) vond wel dat er voldoende bewijzen waren en eiste vorige maand tien jaar celstraf tegen J. De vrouw heeft altijd ontkend dat zij de hand heeft gehad in de dood van het meisje. Volgens haar werd zij die nacht wakker van de tocht van een open raam. Toen zij over de railing keek, zag zij haar dochter onderaan de flat liggen. Haar advocaat had verzocht om vrijspraak.

Ongepast geschreeuw

J. zelf was niet bij de uitspraak aanwezig. Haar voorlopige hechtenis zal meteen worden opgeven. Toen vrijspraak duidelijk werd, klonk er opgelucht geschreeuw van familieleden. De rechter vond dat niet gepast, omdat het om een ernstige zaak gaat.

Aanvankelijk werd de zaak geseponeerd. Maar toen de stiefvader van Sharleyne via een gerechtelijke procedure alsnog vervolging had afgedwongen, werd het onderzoek voortgezet en J. in 2017 opgepakt.

ANP

Lees ook:

Moeder dode meisje Hoogeveen alsnog opgepakt

Moeder Sharleyne langer vast

Vader Sharleyne eist rectificatie burgemeester

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.