TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Transportsector wil dat appen achter het stuur technisch onmogelijk wordt

Nou alleen nog rijden na alcohol drinken technisch onmogelijk maken

Tags: ,

Appen achter het stuur moet technisch onmogelijk worden gemaakt. Daarvoor pleit Transport en Logistiek Nederland (TLN) bij fabrikanten van vrachtwagens en telefoons. “Laten we gewoon zorgen dat chauffeurs niet meer in de verleiding kunnen komen”, stelt voorzitter Arthur van Dijk voor.

Voordat het zover is, zou de overheid meer moeten handhaven en chauffeurs die toch al rijdend met hun telefoon in de weer zijn strenger moeten bestraffen, vindt de brancheorganisatie. TLN is enthousiast over de controles die de politie sinds kort uitvoert vanuit touringcars. Die “blijken heel effectief” volgens de organisatie.

Volgens Van Dijk hebben vrachtwagenbestuurders een extra verantwoordelijkheid, omdat ze professionals zijn. “En als het misgaat, zijn de gevolgen van een ongeluk met een vrachtauto vele malen groter.”

Ook nu kunnen transportbedrijven al maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de telefoon tijdens het rijden alleen gebruikt kan worden voor handsfree bellen en navigeren. Ze kunnen een speciaal apparaatje installeren, de zogeheten SafeDrivePod, die hiervoor zorgt.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.