Doneer aan TPO
 

Tweede verdachte raketwerper-beschieting pand Panorama aangehouden

Onbekend of het om lid motorbende gaat

Door: , 12:12, 11 juli 2018

Onbekend of het om lid motorbende gaat

Een 25-jarige man uit Rotterdam is aangehouden in verband met de beschieting van het pand van Panorama met een raketwerper, op 21 juni. Dat heeft de politie gemeld. Hij is de tweede verdachte die in verband met de beschieting is gearresteerd.

Vorige maand werd de gevel van het Panoramagebouw aan de Teleportboulevard in Amsterdam ‘s nachts onder vuur genomen. De politie hield de ochtend daarna al direct een verdachte aan: de baas van een motorclub in Woerden, een afdeling van de zogeheten Caloh Wagoh MC Main Triad. Of de tweede verdachte ook bij een motorbende hoort, is nog niet bekend. Niemand raakte gewond bij de beschieting.

De politie kan niet zeggen waar de man uit Rotterdam is aangehouden, alleen dat dat op maandagavond 9 juli is gebeurd.

Nog geen week nadat het redactiepand van Panorama was beschoten, werd het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam ook doelwit van een aanslag. Met een bestelbusje reed een man ‘s nachts twee keer in op de glazen pui en stak daarna het busje in brand. Misdaadverslaggever John van den Heuvel zei te vermoeden dat de aanval het werk was van de mocro-maffia, als reactie op artikelen in de krant over de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Sinds de aanslagen worden redactiepanden in de hoofdstad extra bewaakt.

Anp

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace