Doneer aan TPO
 

Waakhond AIVD waarschuwt voor gebruik AIVD-rapport door rechtbanken

Rapport over jihadisten is op aantal punten onzorgvuldig volgens toezichthouder

Door: , 14:45, 11 juli 2018

Rapport over jihadisten is op aantal punten onzorgvuldig volgens toezichthouder

Foto:  voorzitter van CTIVD Harm Brouwer

De waakhond van de Nederlandse geheime dienst AIVD waarschuwt voor het gebruik van een AIVD-rapport door rechtbanken. Dat rapport over jihadisten (moslimstrijders) is op een aantal punten onzorgvuldig, aldus de toezichthouder.

Onzorgvuldigheden

Deze Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) wees eerder al op die tekortkomingen. Maar toen wist de CTIVD nog niet dat de AIVD-publicatie al in rechtszaken tegen uitgereisde jihadisten is gebruikt.

De CTIVD heeft betrokken instanties nu gewezen op de onzorgvuldigheden. Want de AIVD stelt bijvoorbeeld ten ontrechte dat het werven van nieuwe jihadisten een ”cruciaal onderdeel” is in het leven van een vrouw die naar het territorium van het radicaal-islamitische IS is vertrokken.

De CTIVD contacteerde de Raad voor de Rechtspraak, de Nederlandse Orde van Advocaten en de Vereniging Asieladvocaten en -Juristen Nederland.

ANP

 
 
 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace