TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Amsterdamse pedofiel levenslang de cel in op de Filipijnen

Filipijnse politie getipt door Amsterdamse collega's

Op de Filipijnen is een zeventigjarige zedendelinquent uit Amsterdam veroordeeld tot levenslange celstraf voor het jarenlang misbruiken van zijn minderjarige stiefdochters van tien en veertien jaar oud. Dat heeft de Amsterdamse politie gemeld op Facebook.

De man werd in september 2015 op de Filipijnen gearresteerd na een tip van Amsterdamse zedenrechercheurs. In april van dit jaar is hij veroordeeld.

In Nederland was de man in 2006 veroordeeld voor het misbruiken van verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Amsterdam-Noord. Na zijn vrijlating in 2008 probeerde hij een kinderopvang te beginnen, maar de politie kon dat verhinderen.

Enige tijd later dook de man op op de Filipijnen, waar hij zich aanbood als crècheleider en in een contactadvertentie vroeg om een jonge vrouw, liefst met kinderen, om samen een weeshuis te beginnen. De Nederlandse autoriteiten tipten daarop collega’s op de Filipijnen, die de man hebben opgepakt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.