Doneer aan TPO
 

Openbaar Ministerie legt onderzoek naar Marco Kroon stil

Geen bewijs dat hij gijzelnemer zou hebben gedood

Door: , 10:52, 12 juli 2018

Geen bewijs dat hij gijzelnemer zou hebben gedood

Het Openbaar Ministerie stopt met het onderzoek naar de uitlatingen van Marco Kroon over een incident in Afghanistan waarbij de majoor iemand zou hebben gedood. “Het onderzoek biedt weliswaar geen definitief uitsluitsel, maar er zijn geen aanknopingspunten gevonden die de gebeurtenissen uit de melding bevestigen”, aldus het OM.

Lees ook – Marco Kroon: ‘Ik doodde de ontvoerder die me had gemarteld’

Kroon verklaarde dat hij in 2007 in Afghanistan bij een geheime operatie is ontvoerd en daarna zijn gijzelnemer heeft gedood. Begin dit jaar heeft Defensie de melding voorgelegd aan het OM. Dat zegt nu: “Het OM heeft tijdens het onderzoek naar de melding geen aanwijzingen gevonden voor een verdenking van strafbare feiten. De majoor heeft om die reden op geen enkel moment de status van verdachte gehad.”

Het onderzoek heeft, evenals het eerdere onderzoek door de MIVD, geen aanknopingspunten opgeleverd op basis waarvan bevestiging gevonden is dat de gebeurtenissen uit de melding zich hebben voorgedaan. Gelet op het ontbreken van aanknopingspunten is het niet opportuun om nader onderzoek – in Nederland of in Afghanistan – in te (laten) stellen. De kans dat er in de toekomst informatie beschikbaar komt op basis waarvan alsnog een ander (strafrechtelijk) oordeel kan worden gegeven over de melding, is minimaal, maar niet uitgesloten.

Na de verklaring begin dit jaar van de met de Militaire Willems-Orde onderscheiden Kroon, werden uit veiligheidsoverwegingen commando’s teruggehaald uit Afghanistan. Het verhaal van de majoor zorgde voor veel commotie.

Tags:
 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties