Doneer aan TPO
 

Totale kosten kosten nieuwe Kuip stijgen met 22 miljoen naar 444 miljoen euro

Extra kosten volgens Feyenoord City terug te voeren op hogere financieringslasten

Door: , 13:19, 12 juli 2018

Extra kosten volgens Feyenoord City terug te voeren op hogere financieringslasten

De totale kosten van het nieuwe stadion voor Feyenoord in Rotterdam zijn met 22 miljoen gestegen naar 444 miljoen euro. De bouw van het nieuwe onderkomen van Feyenoord zelf is niet duurder geworden. Dat is nog steeds begroot op 365 miljoen euro, zo bevestigt Feyenoord City na berichtgeving hierover op de website Stadion op Zuid. De extra kosten voor het nieuwe stadion zijn volgens Feyenoord City terug te voeren op hogere financieringslasten.

Waakhond

De 22 miljoen euro moet extra worden ingebracht door externe geldschieters. Feyenoord City is nog in overleg met investeerders en financiers over hoe het stadion wordt gefinancierd.

Stadion op Zuid is een zelfbenoemde waakhond voor de nieuwe Kuip. De website publiceert regelmatig vertrouwelijke stukken over Feyenoord City. Met de kosten van de grond en erfpacht tijdens de bouw komt de totale investering voor het nieuwe stadion zelfs boven de 500 miljoen euro uit, zo schat Stadion op Zuid. Feyenoord City ontkent dat: ”De cijfers genoemd in het onlangs verschenen artikel van Stadion op Zuid zijn niet juist.”

1,5 miljard euro

De nieuwe voetbaltempel maakt deel uit van een veel grotere gebiedsontwikkeling in Rotterdam Zuid. Er komen scholen, winkels en huizen, kantoren en sportcomplexen. In totaal is die ontwikkeling begroot op 1,5 miljard euro, waarvan Rotterdam 135 miljoen euro betaalt. De stad neemt voor 40 miljoen euro aandelen in het nieuwe stadion, koopt de bouwgrond aan voor maximaal 60 miljoen euro om die in erfpacht uit te geven en geeft 35 miljoen uit aan infrastructuur in het gebied.

Het nieuwe stadion biedt plaats aan 63.000 supporters. Als Feyenoord is verhuisd naar het nieuwe stadion, krijgt de Kuip een andere bestemming.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace