TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Vader krijgt twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor wurgen tienjarige Diego

Rechtbank noemde de wurging 'wreed en onbegrijpelijk'

Foto: De rechtbank van Rotterdam

De vader van de tienjarige Diego is veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de jongen. De rechtbank in Rotterdam achtte het bewezen dat de 39-jarige Marcel S. zijn zoon heeft gewurgd uit nijd omdat zijn vrouw hem had verlaten.

Wreed en onbegrijpelijk

Diego werd op 1 maart vorig jaar dood gevonden op het ouderlijk bed in de woning in Dordrecht. S. heeft steeds vastgehouden aan het verhaal dat hij ‘s avonds in slaap was gevallen op de bank, de volgende ochtend wakker schrok en zijn zoon dood vond.

Volgens de rechtbank was S. echter wel degelijk wakker. Bovendien is in de hals van de jongen uitsluitend zijn eigen DNA en dat van zijn vader aangetroffen. De rechtbank noemde de wurging ”wreed en onbegrijpelijk”. ”Dat juist de vader, op een voor Diego vertrouwde plek, een einde maakte aan het jonge leven van zijn zoon is nauwelijks te bevatten.”

Ziekelijke stoornis van de geestvermogens

De rechtbank rekende het S. zwaar aan dat hij op geen enkele manier verantwoording heeft afgelegd. Omdat sprake was van een ”ziekelijke stoornis van de geestvermogens” krijgt S. ook tbs met dwangverpleging. Daarnaast moet hij bijna 12.000 euro schadevergoeding betalen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.