Buitenland

Fototopic: Trump in Londen onthaald met gigantische oranje baby-Trump-ballon

13-07-2018 14:54

Betogers tegen het beleid van de Amerikaanse president Trump hebben vrijdag in Londen een grote ballon opgelaten die een babyversie van de Amerikaanse president voorstelt. De baby-Trump hangt boven het plein voor het parlement met toestemming van de burgemeester van Londen, Sadiq Khan.

Duizenden mensen zijn in de Londen de straat op gegaan om te demonstreren tegen president Donald Trump. Betogers droegen borden met opschriften als ”dump Trump” en ”blijf met je kleine handen af van vrouwenrechten”.

Trump mijdt Londen

Meer dan 64.000 mensen hebben zich aangemeld voor demonstraties in de Britse hoofdstad. De betogers verwijten Trump racisme, seksisme en homofobie.

De president zei eerder tegen The Sun zo veel mogelijk te willen wegblijven uit de stad. ”Als ze ballonnen oplaten om me het gevoel te geven dat ik niet welkom ben, heb ik geen reden om naar Londen te gaan”, zei Trump, die zowel premier Theresa May als koningin Elizabeth op andere plaatsen ontmoet.

18.000 euro

Tegenstanders van Trump hebben meer dan 18.000 euro ingezameld om de luchtballon te maken. Het is de bedoeling dat de baby-Trump de nachttrein naar Schotland neemt waar Trump zaterdag gaat golfen. De Schotse politie heeft echter al duidelijk gemaakt dat de baby-Trump niet zal worden toegelaten tot het terrein van Trumps Turnberry Golf Club.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens